Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@09:42:47 GMT

اراضی مشیرالسلطنه کجاست؟

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۰۳۱۱۵

اراضی مشیرالسلطنه کجاست؟

همشهری آنلاین_مژگان مهرابی: از سمت شمال به میدان آقانور و از ضلع جنوب به کوه‌های بی‌بی شهربانو منتهی می‌شود. نام این محله به مؤسس آن برمی‌گردد. یعنی «مشیرالسلطنه سپهسالار». اینکه مشیرالسلطنه که بوده و چطور این محله را ایجاد کرده خود ماجرای جالبی دارد که شنیدنش خالی از لطف نیست. وجه تسمیه مشیریه به حضور مشیرالسلطنه سپه‌سالار از ملاکین بزرگ تهران برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این‌طورکه در کتاب‌ تاریخ طهران نوشته شده، «میرزا حسین قزوینی» ملقب به مشیرالسلطنه در زمان قاجار به مدت ۲ سال صدراعظم ناصرالدین شاه بوده است. او را یکی از نمایندگان اصلاح‌گر می‌دانند که پس از عباس میرزا و امیرکبیر، اقدامات ارزنده‌ای را در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی انجام داد.

البته حکایت دیگری هم درباره مشیرالسلطنه نقل می‌کنند که او پس از تحصیلات مقدماتی در دارالفنون برای انجام مأموریت به فرنگ رفته و همین باعث شده به زبان‌های فرانسوی و انگلیسی تسلط داشته باشد و بتواند از نفوذ خود برای اصلاحات سیاسی استفاده کند. از خدمات مشیرالسلطنه می‌توان به تأسیس مدرسه مشیر اشاره کرد که آن را برای آموزش زبان‌های خارجی ساخت. این مرد علاوه بر صدراعظم بودن، فعالیت‌های فرهنگی هم داشت و در دوران خود روزنامه نظامی «علمیه و ادبیه» ایران را منتشر می‌کرد.

اما شکل‌گیری محله مشیریه و آخرین مرزبندی مصوب آنکه در سال ۱۳۴۵ صورت گرفته است. پیش‌تر اراضی مشیریه، توسط «امیر سلیمانی» زمین‌دار به مردم واگذار و بعد از آن ساخت‌وساز در آن انجام شده تا الان که بیش از ۵۰ سال از عمر محله می‌گذرد. در حال حاضر محله مشیریه، وسعت قابل توجهی دارد و بالغ بر ۶۴ هزار نفر را در خود جای داده است. بوستان‌های پامچال، خلیج‌فارس و آزادگان از مهم‌ترین مکان‌های تفریحی این محله و منطقه۱۵ به شمار می‌آیند.  

کد خبر 619768 برچسب‌ها محله همشهری محله تاریخ - آثار باستانی منطقه ۱۵ خیابان پایتخت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محله همشهری محله تاریخ آثار باستانی منطقه ۱۵ خیابان پایتخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۰۳۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور ۳۰ درصد اسناد تک برگی اراضی زراعی استان اردبیل

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، و به نقل از روابط عمومی دادگستری استان اردبیل، یوسف خدادادی روز چهارشنبه در نشست بررسی آخرین وضعیت حدنگاری در گرمی (مغان) گفت: سال گذشته به طور میانگین برای ۱۹ درصد اراضی زراعی این شهرستان اسناد رسمی صادر شد که امسال به ۳۰ درصد افزایش یافت و تلاش می‌شود تا پایان سال این رقم به ۴۵ درصد برسد.
وی با اشاره به اولویت اجرای قانون حدنگاری در دستگاه قضایی و اهتمام به اجرای دقیق و کامل آن، بیان کرد: پیشرفت‌های خوبی در سایه همکاری و ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های مرتبط از جمله در بحث صدور اسناد زراعی انجام شده است.
معاون قضایی رئیس‌کل دادگستری استان اردبیل افزود: اجرای قانون حدنگاری و تثبیت مالکیت موجب شفافیت و پیشگیری از بروز فساد و وقوع جرم می‌شود و در کاهش اختلاف‌های ملکی و میزان ورودی پرونده‌ها به محاکم نیز بسیار موثر است؛ از این رو موضوع در شورای حفظ حقوق بیت‌المال تا رسیدن به نتیجه به جد پیگیری می‌شود.
خدادادی گفت: اراده جدی بین مسئولان شهرستان گرمی برای اجرای کامل قانون حدنگاری وجود دارد که انتظار می‌رود در سایه این اراده و انجام هماهنگی‌های لازم، به هدفگذاری‌های ترسیم شده در راستای صدور اسناد مالکیت اراضی زراعی این شهرستان دست یابیم.
وی با بیان اینکه تصمیم‌هایی نیز در مورد بافت‌های مسکونی گرفته شده است، اضافه کرد: در همین راستا سه هزار و ۴۰۰ فقره پرونده در حال رسیدگی بوده و هماهنگی لازم برای سرعت‌بخشی به صدور اسناد این زمین‌ها انجام شده است.
معاون قضایی رئیس‌کل دادگستری استان اردبیل بیشترین مشکل در صدور اسناد اراضی زراعی را کمبود نیروی انسانی واحد‌های ثبتی و نبود اداره ثبت در بخش انگوت عنوان کرد و ادامه داد: این موضوع در نشست‌های کمیته استانی مطرح می‌شود تا نسبت به برطرف کردن آن اقدام لازم صورت گیرد.

دیگر خبرها

  • کاهش آفت ملخ در اراضی کشاورزی با بارش های بهاری
  • افشاگری کیهان از مخالفت دولت با لایحه حجاب | گیر داستان کجاست؟
  • حد کم کردن وزن کجاست؟ نگاهی به شیوه‌های مرسوم در کاهش و تثبیت وزن
  • اجرای عملیات آسفالت‌ریزی در محله ۳۸ منظریه
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۷۵ هکتار از اراضی زراعی چهارباغ
  • انجام ۵ عملیات پلیسی در استان سمنان/ طرح امنیت محله محور اجرا شد
  • طرح محله‌محوری مسجد بنیان در ۵۵ محله در دستور کار قرار دارد
  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد
  • صدور ۳۰ درصد اسناد تک برگی اراضی زراعی استان اردبیل
  • ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه قطع شد